_SAR8601[1]

Jeg heter Toril Goksøyr og bor i Halden, en småby nær svenskegrensen sør i Østfold. Jeg er utdannet sykepleier, sykepleielærer og psykoterapeut og har jobbet med psykiatri og undervisning det meste av livet.

Vi hadde flere hunder i familien da jeg var barn. Da jeg var 10 år fikk jeg min egen hund, Cocker Spanielen Possi. Hun var en vidunderlig og tillitsfull venn i 13 år.

 

Så gikk det mange år uten hund. Høsten 2006 lå forholdene endelig til rette. Men hvilken rase skulle jeg velge? Etter å ha lest masse, gått på utstillinger og snakket med hundeeiere, kom jeg over en artikkel om kooikeren og fant en utstilling der flere hunder skulle vises. Der møtte jeg den danske kooikeren Mille og falt pladask for hennes utseende og personlighet. Faktisk avtalte jeg i etterkant av dette møttet at jeg skulle få en valp etter denne tispen, men hun gikk dessverre tom. Jeg var imidlertid likevel heldig. På Kennel Taga's i Danmark hadde en valpekjøper trukket seg, og i mai hentet jeg Tess, Tagas' Gabriella. Da det viste seg at hun på alle måter var en flott hund, bestemte jeg meg for å bruke henne i avl. Det viste seg imidlertid at hun hadde katarakt i det ene øyet, og drømmen om oppdrett ble skrinlagt for en stund. Etterhvert følte jeg meg klar til en ny hund. Jeg hadde merket meg Kennel Moonhaven i Sverige,og i desember 2009 fikk jeg hjem Mille, 4 1/2 mnd. gammel.

Tess tok godt imot nykommeren. Siden den gang har de hatt et par krangleperioder, men nå har de bare masse glede av hverandre. Etterhvert har det blitt oppdrett med Mille som stammor.

Med begge hundene har jeg gått på valpekurs, hverdagslydighet og utstillingskurs. Tess og jeg har gått på kurs i spor, rundering, agility hopp, K9Nosework, Freestyle og Heelwork To Music. Med Mille har jeg gått bronsemerkekurs, kurs i Rallylydighet, Freestyle, Agility, kontakttrening og shaping.

Jeg er opptatt av at treningsmetodene skal være preget av positiv forsterking, og legger vekt på hundens eget initiativ. Jeg bruker mye klikker i treningen. Jeg er pt. medlem av Norsk Kennelklubb, Norsk Kooikerklubb og Rakkestad Hundeklubb. I 2011 -2012  var jeg med i Styret i Norsk Kooikerklubb. Jeg satt i avlsrådet 2012 - 2017.