Blogg

Ved havet

2012-08-27 21:52 | 2 kommentarer

I dag har Tess, Mille og jeg vært ved havet sammen med Eli. Vi har vært på en av verdens vakreste øyer; Herføl på Hvaler. Herføl er mitt paradis. Jeg sørger fortsatt over at hytta ble solgt, men heldigvis går det an å dra dit på dagsturer.

Været var perfekt; strålende sol og akkurat så mye vind at det ikke ble for hett for hundene. Båttur fra Skjærhalden. Lang tur på svaberget og i vannkanten. Pauser med soling. Tess har gått løs og holdt seg nær meg hele tiden. Mille måtte være i bånd siden hun har løpetid, men så ikke ut til å bry seg om det siden Tess ikke løp fra henne. Mindre populært blant de firbente, var de store strekkene med rullestein. Mille er faktisk litt sår på potene, så ikke underlig at hun etterhvert nølte. Sånn er det med det en ikke er vant til.

Vi har kost oss skikkelig alle fire. Tess viste med hele seg at hun var lykkelig. Det er så deilig å se henne sånn. Hun glemmer nok vondtene sine når hun har det riktig stas, og samtidig ser jeg at kiropraktorbehandlingen hjelper. Mille pleier alltid å bli glad for tur, og her var det ekstra mange nye og interessante dufter. Hun ble sliten etterhvert. Kanskje det betyr at hun er drektig?

Nå har jeg to veldig fornøyde og trøtte hunder. En deilig dag  .

SAM_1168

Mot Herføl, fra båten

SAM_1196

Jettegryte

SAM_1200

Tess på svaberget

SAM_1202

Spisepause; Eli og hundene

 

SAM_1219

Tess ved jettegryten "kjerka"

SAM_1227

Mille og Tess med varden i bakgrunnen

SAM_1235

En fornøyd Tess

SAM_1210

Mille på svaberget

 


Mille er parret

2012-08-21 23:24 | 3 kommentarer

Nå er Mille, Moonhaven Splendid Maroon, parret med flotte, skjønne Enzo, JWW-08 NO UCH NO V-09 SE UCH Stars Of't Rooise Maikel. Det ble gjort tre parringer; søndag 19, - tirsdag 21. august.

Den første progesterontesten ble tatt torsdag 16.08, og viste at eggløsningen var på gang. Søndag tok vi ny test. Resultatet av denne gjorde at jeg puttet Mille i bilen og kjørte direkte til Gnosjø i Småland, hvor Enzo bor sammen med sin eier Marianne Bäckeli og resten av familien sin. Det var Katarina Bladh som har Kennel Moonhaven, Milles oppdretter, som importerte Enzo fra Nederland til Sverige i 2007. Marianne var forvert før hun overtok ham.

Samme kveld fikk Mille og Enzo møte hverandre. Begge var like ivrige. De suste rundt i hagen til Enzo, Mille først og han etter. Det ble mye lek og flørt, og så parring. Parringen ble gjentatt de to påfølgende dagene.

.Enzo og Mille

Katarina var med på parringen. Marianne og Enzo var erfarne. Enzo visste presis hva han skulle gjøre. Han har parret 6 ganger tidligere, med tisper fra Sverige og fra andre land. Det var min første erfaring. Mille var litt utrygg på situasjonen, så det kjentes godt at Katarina tok ansvaret. Snille Katarina lot oss bo hos seg. En av de hundene som bor hos Katarina, er Milles mor Kelly (Cirtap's J-G Prinses Leopoldina). Her bor også Hedda (NU CH SE UCH Moonhaven Dream Come True), en annen av Kellys barn. En valp fra det siste kullet, lille Majken på 8 uker er fortsatt ikke solgt. I tillegg er det kosehunden Greta, en fransk bulldog på 6 mnd. Jeg synes jeg lærte masse bare av å være med på parringen og det finnes ikke tall for alle de spørsmålene jeg har stilt Katarina disse dagene. Jeg er veldig takknemlig for at hun deler av kunnskapen sin.

Nå er jeg hjemme igjen med en liten Mille som er veldig sliten og veldig fornøyd med å være hjemme hos Tess igjen. Da er det bare å krysse fingrene for at alt går som planlagt videre.

 


Litt av hvert

2012-08-10 23:12 | 1 kommentarer

Nå er det en stund siden jeg har skrevet her. Jeg har hatt pcen på service i hele tre uker. Utrolig at de kan tillate seg å bruke så lang tid.

Vi har også kost oss på ferie med venner.

 SAM_1064

SAM_1058

 

I nabohuset bodde hundegale slektninger av vennene mine, og de overøste hundene med kos og godbiter. Jeg prøvde å holde igjen litt på godbitene, men ga opp. Det var tross alt ferie  . Dagen etterat vi hadde vært der første gang, nektet begge hundene å gå morgentur, la seg ned i oppkjørselen til sine meget populære nye venner. De er jo søte da. I tillegg til masse nye mennesker ble det mange lange turer. Tess og Mille var godt utslitte hver kveld, og flatet helt ut da vi var hjemme igjen.

SAM_1069

Sliten Mille

Dagen etter at vi kom hjem, stilte jeg Mille på utstillingen til Moss og Omegn Hundeklubb, i Råde. Mille var fortsatt utslitt og hang etter meg i ringen. Dommeren mente hun var en utmerket type, men hun fikk likevel blå sløyfe/ Very good. Han konkluderte med at hun ville fått bedre bedømming hvis hun hadde vist mer selvtillit. Mille strutter aldri av selvtillit i ringen og hun kunne absolutt vært tøffere generelt sett, men sånn som hun oppførte seg denne dagen, pleier hun ikke engang å være i utstillingsringen. Litt surt at hun oppfører seg sånn når det kommer en dommer som synes hun er flott, men likevel deilig å få en så god eksteriørbedømming. Selvtilliten jobber vi med.

Jeg har vært hos kiropraktor med Tess (Kristin Halle som er veterinær). Det viste seg at hun hadde låsninger langs hele ryggraden på høyre side. Ikke rart hun vegrer seg for lange turer og rask lek. Tess vil heller ikke ha andre hunder nær. Hun kjenner nok at hun ikke kan forsvare seg hvis det virkelig gjelder. Tess har hatt nakke/ryggproblemer lenge. For halvannet år siden fikk jeg det bekreftet av en osteopat (Hun holder til så langt unna at jeg valgte en annen behandler denne gangen. Godt er det også med en som samtidig er veterinær). Før det gikk jeg lenge med vissheten om at noe var galt, men vanlige veterinærer fant ingen ting og det var ikke noe som vistes på røntgen. Hun vi har vært hos nå, mener låsningene godt kan skyldes bittskader fra en hund Tess ble angrepet av da hun var unghund, siden bittene også var på høyre side.

Den første behandlingen har hjulpet. Denne uken har Tess lekt skikkelig med Mille for første gang på lenge. Det er helt herlig å se. Jeg håper så veldig at det varer og at hun også får det enda bedre.

Vi har hatt veldig koselig besøk av en familie og et par som er interessert i valp. I dag har Mille fått løpetid og parringen står for døren, så det er spennende tider..