Blogg

Tess, en oppdatering

2013-08-30 15:50 | 1 kommentarer

Min lille Tess   De siste par ukene har hun lekt med Mille og hun har løpt i skogen, men hun avbryter fort og vi skal ikke gå langt før hun blir hengende etter. I dag har vi vært på dyreklinikken på Jeløya og tatt ny CT som viste at prolapset er større enn ved den første undersøkelsen. Tess fikk en injeksjon med kortison epiduralt (ved prolapset), og skal ha en ny om 2 uker og en om 6 uker.

Jeg har gitt tilbakemelding til to av de veterinærene vi har vært hos tidligere, og begge sa at det ikke er noen vits i å gi kortison når prolapset har stått en stund, bare når det er helt akutt. En av dem sa til og med at prolaps ikke er noe å bry seg om hvis det ikke er akutt. Alle går rundt med prolaps som ikke gir symptomer. En noe inkonsekvent uttalelse, synes jeg... Svaret til Bjørn Fuglem da jeg spurte ham om dette, var at de da nok ikke er kjent med det siste nye innen forskning og behandling. Det er godt å ha kommet til en som kjenner og holder seg oppdatert på feltet. Veterinærer kan ikke klare å følge med på alt nytt på alle områder, men da skal de kanskje være litt forsiktige med å uttale seg så bombastisk.

Nå ligger Tess og sover på gulvet tett inntil meg. Hun minner meg litt om en portugisisk vannhund med sin barberte rumpe (der injeksjonen ble satt)  . Nå skal hun ta det med ro et par dager før hun kan være i normal aktivitet igjen, med unntak av løping og vill lek. Mille ligger et par meter unna Tess og følger med henne. Hun skjønner nok ikke riktig hva som er galt, og det liker hun dårlig. Vi satser på at Tess blir veldig mye bedre om ikke så lenge.


Besøk hos Leia

2013-08-26 16:40 | 0 kommentarer

I sommer traff Mille og jeg Leia (den valpen jeg kalte Silke), og nå fikk jeg bildene. Familien til Leia, Eirik og Laura, har en sjarmerende italiensk landhandel, Casa Kvinnelist, på Jeløya i Moss. Leia får ofte være med på jobb. Jeg har ikke møtt henne siden hun flyttet fra meg, så det var moro at hun kjente meg igjen  . Mille var også glad for å se henne.

Leia er veldig lik Mille i utseende, og de har også mye felles i måten å være på. Leia er en oppvakt liten jente, leken og glad, altså helt skjønn  .

Mille og Leia (9 mnd)

!cid_111FDB8E-8BEC-4A4A-8F99-91D8FF8CEE04@hiof - Kopi

Leia, 9 mnd.

Foto: Eirik Coppa Thommessen


Utstilling i Backamo, Sverige

2013-08-25 17:07 | 0 kommentarer

I dag har Mille og jeg vært i Backamo, Ljungskile. Det var første gang jeg stilte noen av hundene mine i Sverige, eller utenfor Norge for den saks skyld. Vi kom hjem med Excellent og en 1. plassering. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt certet, men vi fikk i hvertfall to fine svenske rosetter og super miljøtrening 

Mille oppførte seg helt topp både i og utenfor ringen. Hun var glad og hadde driv, men dagens dommer, Svein Helgesen, mente desverre at hun ikke nådde helt opp til championkvalitet. Kritikken lyder: Excellent type, fin balanse. Feminint velformet hode, kunne hatt mer volum. God hals. En aning fremskjuten... Kunne vært mer utviklet i brystkorgen. Velkroppad, normalt vinklad. Mycket god pelskvalitet. Rørelsene kunne hatt mer steglengd bak. Något smal fram og bak.

Det var fem kooikere som stilte, tre hanner og to tisper. Cirtap's Hertog Tomba Van Quera-L ble BIR og fikk Cert. Det ble ingen BIM siden ingen av de to tispene fikk CK.


Kenneltreff

2013-08-16 19:04 | 1 kommentarer

Sist helg var vi på kenneltreff hos Milles oppdretter Katarina Bladh, Kennel Moonhaven. Det var 41 kooikere med sine vel 60 mennesker, som deltok. Det var også med 8 - 10 hunder av andfre raser. 

Vi bodde på et vandrerhjem en halvtimes kjøring unna. Der bodde også en Collieklubb. Mille begynte med å bjeffe på alle vi møtte, men fant fort ut at overmakten var for stor. Hun måtte likevel si fra hver gang vi kom utenfra eller fra rommet og ut i korridoren. Et kort og konsist; bare så dere vet det, her kommer jeg!

Lørdagen gikk vi tur langs en løype med spørsmål om hund. Dvs. jeg måtte snu, for Tess ville ikke gå. Neste post på programmet var "Femkamp", en konkurranse der menneskene som konkurrerte med hunden i bånd. En liten utfordring å kaste ball med hunden i bånd med den armen du kastet med, og å balansere en ball på en rackert mens hunden skulle gå lineføring i åttetall mellom kjegler. Vinneren, årets Moonhavenmester, ble Nigel med Saga, Milles kullsøster. Ingen kunne vært stoltere   Det var også utdelig av priser til de som hadde utmerket seg i utstilling og hundesporter i løpet av året.

Det ble tatt bilder av hele gjengen, av stammødrene med etterkommere, og av importene. Det var moro at fem av sju i Milles kull var tilstede. Visst er det søskenlikhet 

Zigge

Zigge

Nilla (2)

Nilla

Saga

Saga

Alice

Alice

Mille (2)

Mille

Søndag var vi flere som viste ulike hundesporter og aktiviteter; Rallylydighet, Utstilling, Blodspor og Kreativ lydighet. Tess og jeg viste Freestyle og Heelwork To Music. Det pøsregnet og gressmatten var som en sump. Likevel gikk Tess Freestyleprogrammet nesten feilfritt, uten godbiter og med rundt 20 tilskuere med hunder. Jeg var skikkelig stolt av henne! Hun gikk også Heelworkprogrammet flott, men det har vi ikke trent så mye på så det var med godbiter. Det var ikke så festlig for verken mennesker eller hunder å trene på nye triks i pøsregn, men noen var riktig så ivrige, og moro var det likevel.

I neste økt fikk Mille og jeg prøve oss på blodspor og fikk en liten skogstur. Anna Westerståhl ga oss en fin innføring og Mille gikk to spor. Hun gikk rett på menvar ikke særlig interessert i blodet. Hun brydde seg overhode ikke om rådyrkløven i enden av sporet. Hundene går uansett i våre personspor. Hensikten er samtidig å prege dem på blod og dyr. Nå har jeg ikke tenkt å trene opp verken Mille eller Tess til ettersøk på skadet vilt, men å gå blodspor kan være en morsom avveksling til personspor. Jeg fikk med en kløv av Katarina, så vi er klare 

2013-08-11 13.26.52 - Kopi

Mille undersøker forsiktig rådyrkløven

Foto: Charlotte Engvall


Det er koselig å treffe gamle venner fra tidligere kenneltreff og fra utstilling, og bli kjent med nye. Dette året var jeg den eneste norske som deltok. Jeg håper vi blir flere neste år. Kenneltreff er gøy!