Blogg

Mille og sommerbesøk

2016-10-01 23:13

Det er visst på høy tid med en oppdatering, jeg har vært en elendig blogger den siste tiden. I et hundeliv skjer det jo noe hele tiden, og jeg starter med Mille og sommerbesøk.

I august hadde vi to ukers besøk av Marcia, min canadiske venninne, og vi storkoste oss alle tre. Den første kvelden prøvde Marcia seg på å løfte opp Mille, denne søte lille jenta som ser så uskyldig ut. Jeg rakk å tenke "hva skjer nå?" før Mille freste til henne; du løfter ikke på meg uten å spørre om det er greit først. Marcia satt henne varsomt ned. Det var starten på en interessant utvikling mellom dem. Vanligvis når vi ar besøk setter Tess seg oppå gjesten og Mille trekker seg litt unna. Marcia fokuserte på Mille, ga henne masse oppmerksomhet. Tess trakk seg snurt tilbake, noe jeg aldri har sett før. 

Jeg hadde forsøkt å rydde alt annet unna, men måtte bruke noe tid på oppdrett, og mens jeg jobbet ville Marcia gå tur med Mille som ble kjempeglad. Da selen var på, spankulerte hun ut døra med halen i været. Det forsøket endte etter 50 meter, Mille ville ikke forlate eiendommen. Neste dag kjørte jeg dem opp i skogkanten og lot Mille ta med Marcia hjem igjen. Rapporten lød at med en gang jeg var ute av syne, hadde hun kost seg på tur. Dette gjentok vi hver morgen og ettersom dagene gikk, så jeg til min forundring at Mille blomstret. Hun ble tydeligere og tok stadig mer initiativ til kontakt med gjesten vår, inviterte til lek og tigget mat ved bordet. Ja jeg ble faktisk glad for tiggingen. Vanligvis lar Mille Tess gjøre den jobben mens hun ligger klar til å sprette opp når godbiten kommer. Nå fikk de fortsatt ingen ting før vi var ferdige med å spise, men jeg elsker at Mille stoler på at hun også kan få det til   

Den siste kvelden løftet Marcia opp en sovende Mille og Mille lot det skje. Jeg kunne se at hun ikke likte det, men hun lot det skje og ble sittende litt på fanget til Marcia før hun høflig gjorde oppmerksom på at hun ville tilbake i sengen sin. For en fasinerende utvikling. Jeg for min del nøt å ha besøk av en som koste seg med hundene mine. Når gjesten ikke vil gå tur, må jeg kompromisse og får dårlig samvittighet for alle sammen. 

De første dagene etter at Marcia hadde dratt, løp jentene som vanlig rett inn på gjesterommet. Da hun ikke var der, styrtet de forventningsfulle inn i stuen. Tomt der også og to små kropper seg sammen. Heldigvis lever hunder i nuet og kunne fort kose seg med det vanlige igjen.

Vi tok med Marcia i hverdagen vår. Turområdene våre er ikke akkurat eksotiske for en som har bodd i Australia i 30 år, og ellers reist verden rundt, men jeg oppdaget at svaberg og jettegryter kan være like fasinerende som å møte albatrosser på stranda. 

thumb_IMG_0918_1024

Jettegryten "Kjerka" på Herføl

thumb_IMG_0925_1024

Varden, Herføl

thumb_IMG_0923_1024 Vestsida, Herføl. Nordre Hälsö bak til venstre. Stripa bak til høyre er Koster.

thumb_IMG_0855_1024

Dusa. Marcia med jentene i bånd. Jeg var rett og slett redd de skulle lette i vinden.

thumb_IMG_0900_1024

Dusa. Små holmer med broer mellom.


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S