Blogg

R.I.P. vidunderlige Leia

2017-10-30 13:14

Leia 

22. oktober var det 5 år siden Milles kull med fine Enzo kom til verden, mitt første kull. Tassen, Zookie, Kajsa, Hjerte og Leia. Det mest fantastiske jeg har opplevd.

Leia er ikke her lenger, 6. juli i år var hennes liv over. Det er et grusomt tap for familien hennes, det ble tomt etter henne. Jeg kjenner det også som et stort tap. Oppi det hele er det godt å vite at hun var høyt elsket og hadde et godt liv hos Laura og Eirik. Takk for at jeg har fått følge med henne. Dere er i tankene mine.

Leia 2017

Leia våren 2017, 5 1/2 år

Leia 3 år

Leia på jobb med far, 2 1/2 år. Så lik Mille, men når det gjalt øreprakt var hun overlegen.

 

Noen valpeminner

Silke, 2 uker (2)

Leia, 2 uker. Hun var fra starten av mild og god, litt forsiktig og samtidig full av liv. Og veldig lik Mille.

Leia og Mille 2

Kos hos mor

Leia i kakeboksen

Leia hadde mange koseplasser

Leia 

3 uker. Leia syntes oppbløtte forkuler var skummelt, men etter et par dager var hun ved matfatet med de andre.

Leia erter Mille

Ertekrok. Leia foran og Mille etter rundt i stuen. Så full av liv.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Leia døde av nyresvikt. Symptomene kom snikende før hun ble akutt veldig syk og til tross for topp behandling ikke kunne reddes. Obduksjonen viste at hun hadde glomerulonefritt, en betennelsestilstand som forstyrrer og ødelegger nyrenes evne til å skille ut avfallsstoffer gjennom urinen. Hva som førte til denne betennelsestilstanden, som igjen førte til at nyrene sviktet, var ikke mulig å si sikkert. Det kan handle om autoimmunitet, dvs at immunapparatet ødelegger eget vev. 

Det er sånn det er, vi får bukt med noem sykdommer og nye oppstår. Vi har sett flere tilfeller av autoimmune sykdommer hos kooikeren de siste årene, blant annet nyrelidelser. Det beste vi kan gjøre, er å holde innavlsprosenten lav og vurdere nøye kombinasjoner der det er flere tilfeller av autoimmune sykdommer i begge linjene. Det er også viktig å følge med på utviklingen av helsetilstanden hos rasen. Kooikerklubben har opprettet Sannah-fondet for støtte til obduksjon av hunder som dør av alvorlig sykdom uten at årsaken er kjent (se retningslinjer på klubbens hjemmeside). Ikke minst er det viktig at den enkelte kooikereier vet at diffuse symptomer kan ha sammenheng med alvorlig sykdom. Hunder skjuler som regel plagene sine og kan ha det verre enn vi tror. Ofte er det små atferdsendringer vi legger merke til først. Noen ganger kommer dessverre alvorlig sykdom også veldig brått, og det var ikke mer vi kunne gjort.


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S