Blogg

Stemningsrapport

2018-04-08 21:20

En uke har gått av Nenas 10 uker lange besøk. Tre hunder med ulike behov for aktivitet. Fremmed tispe som de to fastboende ikke har tenkt å inkludere. Dvs. de har vist interesse for hverandre så det ville gått om jeg hadde jobbet med det, men det er ikke tid for det nå når Nena straks skal valpe. 

Det har fått ulike uttrykk. Noen hunder spiser bæsj, så også mine to. Særlig Mille er ivrig for tiden. Hun har en regel, man spiser ikke venners bæsj. Nena er ingen venn, sier Mille. Hun fikk det til to ganger, jeg lover at det ikke skjer igjen.

Da Nena og jeg var på besøk hos Zingo, hannen, markerte hun inne. En liten skvett på teppet i hvert av de rommene hun fikk tilgang til. Det er lugnt, sa Maggie, eier til Zingo. nena har aldri gjort noe liknende tidligere. Mitt soverom ligger vegg i vegg med valperommet. Jeg regnet med at matta der ville tiltrekke seg oppmerksomhet, så jeg holdt døren lukket. Nesten. Nena markerte ikke på matta på gulvet. Med sin store mage hadde hun klart å jumpe opp i den høye sengen og tisset der. Selvsagt, den eneste soveplassen til Tess og Mille som hun hadde tilgang til. Ikke bare greit med sånne løpske hormoner, sa Nena. Dyr i drift sa jeg. Hun har en annen måte å markere seg på også, hun tisser oppi de hullene Mille graver i hagen. Kan jo ikke annet enn å le av dem.

I løpet av uken har stemningen snudd.Det er slutt på den sinte bjeffingen. Nå handler det om å få sin del av godene, dvs min oppmerksomhet i form av å sitte på fanget, tur ut, lek og mat. Tess er den som gir høyest uttrykk for hva hun mener hun har rett på. Mille forholder seg som vanlig da rolig fordi hun vet at Tess er god på den jobben.

Mille har roet seg ganske bra, tåler at hun ikke får ligge inntil meg om natten. Jeg kompenserer med å legge meg på sofaen med henne en gang i løpet av dagen, det skal ikke så lenge til for å gi henne påfyll. Synes hun jeg sitter for lenge på valperommet hvor hun ikke kan se meg, kommer denne katt i nød lyden. 

Nena er i ferd med å lande. Hun er tydeligere på hva hun vil og ikke vil. Egenvilje og initiativ er bra. Hun er ellers en utrolig greit hund å ha med å gjøre. Hun har overrasket meg stort med å bjeffe på fremmede som har kommet innom, hun som ellers er så mild og tar det meste med ro. Nå skal hun få helt fred. Hun tar det rolig nå, men plutselig kan det være fart i henne. En morgen satt et par kråker utenfor inngangsdøra, de fant nok noen gjenglemte forkuler fra godbitsøk. Nena spratt avgårde og da kråkene lettet, lettet hun også, over en kompostgrind. Ingen av mine har funnet på noe sånt. Heldigvis var det et oppbygd blomsterbed på andre siden, så hun landet mykt. Der ble hun stående med et overrasket uttrykk, som om hun lurte på hvordan hun havnet der, og lot seg løfte tilbake. 

Da Nena flyttet inn på valperommet to uker før termin, så hun på valpekassa, hoppet oppi og snuste litt og hoppet ut igjen. Siden den gang har hun knapt ofret den et blikk. I morges var hun bortom og snuste og da vi kom inn fra hagen i kveld, marsjerte hun rett inn på valperommet og la seg til rette. Der lå hun en halvtimes tid og så riktig så fornøyd ut. Fasinerende å se.

thumb_IMG_1523_1024

 Det blåste i hagen i dag og Nena var fornøyd med isopor under og teppe over seg

thumb_IMG_1565_1024

 Blir man trøtt kan man flytte inn i drivhuset. Man har da egen seng 

thumb_IMG_1569_1024

 thumb_IMG_1570_1024

Valpekassa er inntatt. Visst har magen vokst i løpet av uken.


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S