Blogg

Besøk av Chilli

2015-11-29 20:04 | 1 kommentarer

I dag har Chilli vært på besøk sammen med familien sin. Chilli var først en smule skeptisk før det gikk opp et lys for ham og han kunne hilse ordentlig på meg. Til min overraskelse ble det lite lek på Chilli og Mille. Etter en liten runde i hagen sa Mille stopp. Det sto ikke på Chilli, men Mille syntes nok han var i overkant intens. 

Chilli blir 5 mnd. om et par dager. Er han ikke en sjarmerende, flott gutt!

DSC04008

DSC03991

DSC03990

DSC04010

DSC04002


Tess BIR Veteran

2015-11-28 19:11 | 0 kommentarer

Tess har fått en ny BIR Veteran rosett i dag, på uoffisielt show arrangert av Rakkestad Hundeklubb. Et veldig godt arrangement med 233 hunder hvorav 1 kooiker. Tess var som alltid glad for å få løpe i ringen og sto musestille mens dommeren undersøkte henne. Hun hadde som vanlig ingen forståelse for at hun ikke kunne få gjøre noe hele tiden. I dag skjønte jeg henne godt, vi var ute i god tid og i tillegg lå dommeren 2 1/2 time etter skjema. For mennesker er det verdt å vente når all kritikken gis åpent, det er kjempebra! Tess var ikke like interessert. 

Hun fikk en fin kritikk. Jeg må smile litt av den første setning; "8 1/2 år gammel veteran som framstilles i god utstillingskondisjon." Det er vel en pen måte å si på at hun kunne hatt bedre muskulatur   Ellers er kritikken velkjent. Den siste setningen setter jeg spesielt stor pris på; "Viser gode bevegelser med bra steglengde". Med andre ord, det går bra med ryggen hennes. I Best in Show Veteran ble vi takket ut i første runde. 

Nå står hun her ved siden av meg med ballen sin, fortsatt full av valpefutt. Mille ligger i startgropa i senga. Det er nok på tide at det skjer noe her

 


Blodspor

2015-11-19 00:46 | 0 kommentarer

Denne uken har vi gått blodspor (viltspor), noe vi bare såvidt har prøvd tidligere, med ett spor på hver av hundene. Jeg har egentlig ikke vært så opptatt av blodspor, men vi har gått endel personspor. Dessuten er Tess og Mille vant til å søke etter gjenstander og dufter. 

Det var Carola Brusevoll, Råde Hundeskole som arrangerte kurs/trening og hun hadde lagt spor en times tid før vi kom. De var noe sånt som 300 meter lange med en vinkel og ett sporopphold. Tess var først ut. Jeg hadde ventet iver og vimsethet, men hun tok seg veldig god tid til å snuse på blodflekkene. Det var tydeligvis litt skummel, for da vi kunne se det vaiende båndet som markerte vinkelen, reiste hun bust og bjeffet. Hva i all verden var dette? Det tok imidlertid ikke lange stunden før hun på eget initiativ satte nesen i bakken igjen. Hun gikk rett i sporet hele veien og fant kloven ved sporslutt.  Så var det Milles tur. Hun nølte ikke, gikk i fint tempo rett i sporet, endel på overvær.

Ingen av dem var veldig interessert i kloven, så der må jeg jobbe litt så de forstår at målet er å finne den og ikke bare godbiter (selv om de får den type belønning også). Spore kan de, jeg ble rett og slett stolt av dem begge to. Neste gang skal de få prøve et 12 timer gammelt spor. Til blodsporprøven skal sporet være 12 timer gammelt, 600 meter langt, med fire vinkler og ti meters blodopphold to steder. Det er langt dit, men det frister bittelitt å prøve. Det er noe med å ha mål for treningen selv om vi aldri kommer til å jobbe med å søke etter skadet vilt. Takk for en koselig og lærerik dag, Carola. Vi blir med igjen! Ellers har jeg to rådyrklover i fryseren, så om noen vil trene med oss er det bare å si fra   

Jeg tok ingen bilder denne dagen, men her er bilder fra de første blodsporene Tess og Mille gikk.

2013-08-11 13.26.52 - Kopi

Mille ville helst ikke ha noe med rådyrkloven å gjøre, men jeg fikk overtalt henne til å lukte på den. 

IMG_4576

Tess var kjempestolt over funnet sitt.


Cert nr. 2 på Nena!

2015-11-13 11:25 | 0 kommentarer

Nena tok sitt andre Cert i Letohallen 8. november og har da to små Cert. Gratulerer til forvert Kari som stiller henne  Resultat: Excellent med CK, Cert, Beste tispe og Beste junior. Kritikken: Feminin og harmonisk. Vakkert hode og uttrykk. Korrekt størrelse, pels, halevinkel & bevegelsesmønster. Nena konkurrerte både i gruppen og om juniortittel blant alle rasene, men der nådde hun ikke opp. Nena blir 18 mnd. 20. november.

Det var to junior tisper som deltok denne dagen. Flotte Lexie, også en Moonhavenhund med eier Linda Sjømo, fikk Certet dagen før. Vi var enige om at det var rett og rimelig at hundene fikk et Cert hver 

thumb_DSC03962_1024

Nena - Moonhaven Three Wishes


Passeringstrening med Mille

2015-11-01 19:13 | 1 kommentarer

Nå har jeg vært på to passeringstreninger med Mille. Jeg må bare si det, hun har vært kjempeflink   Det ene fokuset har vært sladring. Jeg ønsker at hun når hun ser en annen hund, skal hun se på meg, fortelle meg at hunden er der. Du starter med å belønne at hunden din i det hele tatt ser på den andre hunden. Etterhvert forventer den belønning, og du kan du drøye klikkket til hunden ser på deg. Det er avgjørende å starte på så god avstand fra den andre hunden at din hund mestrer. Hvis hunden reagerer starter en på nytt med økt avstand, og tar det langsommere. Som avslutning på den første treningen (som egentlig var oppfølging til det kurset Mille ikke var på), avsluttet vi med å ha alle seks hundene ute samtidig. To lekte for å lage forstyrrelser. Vi andre beveget oss rundt, og regulerte avstanden til de andre etter hva vår hund trengte og kunne mestre. Mille bjeffet bare en gang, og det var som svar på to andre hunder som plutselig bjeffet på hverandre. 

På den andre treningen var vi fem eiere med sju hunder på Råde jernbanestasjon. Dette er et helt supert sted å trene; stor parkeringsplass som er flombelyst, tog og mennesker som går til og fra, masse plass og god oversikt. Også her fungerte Mille veldig bra. Hun har skjønt poenget med godbit når hun ser en annen hund og ser på meg isteden for å bjeffe. Min oppgave er å være oppmerksom på kroppsspråket hennes så jeg kan klikke med en gang hun legger merke til den andre hunden hvis jeg tror hun kommer til å bjeffe. 

Jeg vil også at Mille skal kunne sette seg mellom beina mine på kommando. Det kan være hensiktsmessig å gi henne denne tryggheten hvis vi må trekke til siden på en smal sti. Egentlig skal en sitte på huk for å roe hunden og gi maksimal beskyttelse og støtte. Det klarer imidlertid ikke mine knær, så vi står. Mille kan dette veldig godt hjemme. På trening, med mange hunder rundt, velger hun ofte å sitte bamse før jeg får sagt noe. Litt moro var det da en av de andre eierne pent spurte om jeg krevde at hun skulle sitte sånn   

I går var det Halloween og vi havnet litt uforvarende midt i flokken av utkledde og støyende unger og foreldre. På et tidspunkt tok jeg et skritt ut av stien da det kom en stor og en liten mot oss i mørket, og Mille valgte bamseposisjonen uten at jeg hadde sagt noe som helst. Så flink hun er, sa mamman som gikk forbi. Helt greit, tenkte jeg 

Mille sitter bamse

En sommerdag

Foto: Marit Helen Bakker


Kurs

2015-10-21 21:46 | 0 kommentarer

 

De siste ukene har jeg vært på tre helgekurs, hvorav to med hund. Plutselig kom alt på en gang

Passeringskurs. Kurset arrangeres av Råde hundeskole og har tre instruktører på maks 6 ekvipasjer; Carola Brusevold, Anna Compton og Gry Eskeland. Alle tre har masse kompetanse på problematferd hos hund. Denne helgen var vi bare tre ekvipasjer, så gjett om vi fikk jobbe.

Meningen var å delta med Mille fordi jeg synes hun bjeffer vel mye på en del av de hundene vi passerer på tur. Når jeg går med en av gangen er begge faktisk ganske greie, men sammen girer de hverandre opp og det er Mille som drar i gang. Det er en utfordring at de trenger ulike intervensjoner, og dermed er det vanskelig å forholde seg til begge på en gang. Uheldigvis var Mille ikke i form og jeg ville ikke stappe henne full av godbiter, og dermed ble det Tess som fikk være med på kurs.

Jeg skal ikke gå inn i alle detaljene, bare si at fokuset er å få hunden til å gjøre kloke valg, ikke lokke den til å gjøre som vi ønsker. Vi jobbet med å lære dem disse mulighetene, f.eks. å velge å sette seg inntil oss og med å lære dem å sladre, enkelt sagt å se på oss når de ser en annen hund. Selvsagt blir de belønnet for hensiktsmessig atferd. Det ble brukt ukjente figuranthunder, så vi fikk mye erfaring fra ulike situasjoner. Tess overrasket meg faktisk over hvor mye hun taklet. Vi endte med å passere en annen hund i en smal glassgang hvor Tess syntes det var ekkelt å se ut og ned på bakken mange meter under oss. Likevel gikk hun rolig forbi, og taklet situasjonen ved å snu hodet vekk fra den andre hunden. Jeg var veldig fornøyd med henne. I tillegg til denne helgen har vi tilbud om passeringstrening i gruppe og med andre figuranthunder. Topp kurs!

Ved å bruke eget dekken eller sele til ulike aktiviteter, forstår hunden raskt hva som skal skje. I tillegg er gult fargen som brukes for å signalisere til andre at hunden av en eller annen grunn ikke skal hilse.

Se på dette kule jobbedekkenet!

DSC03937

Massasjekurs. Kursleder var Anne-Marit Stakkestad, utdannet hundemassør. Arrangør Marianne Methi. Her var det også Tess som fikk være med, men det var etter planen. Målet mitt var å lære noe om hvordan jeg kan sjekke om hun har spenninger og kunne hjelpe henne å myke opp musklene hvis hun er stiv. Jeg er rimelig sikker på at hun ikke har smerter. Dette har jeg fått hjelp til å vurdere. Jeg tror imidlertid hun er stiv på morgenen og på lengre turer. På tur hjelper det med en pause. Kurset besto av litt teori med gjennomgang av muskelapparatet. Videre lærte vi de klassiske massasjegrepene og til slutt gå gjennom egen hund. Jeg er redd for å destabilisere musklene til Tess rundt bakparten hvor hun ble operert for prolaps, så jeg holdt meg unna den delen av kroppen hennes. Jeg skulle gjerne lære hvordan jeg også kan sjekke og løse opp der, men det er det jo ikke rom for i en liten helg. Jeg fikk ikke alt jeg ønsker meg, men det var en start, og et veldig bra kurs.

Kynologikurs. (Læren om og studiet av hunden, deres historie og raseutvikling, anatomi, fysiologi og etologi.)Arrangør var Moss og Omegn Hundeklubb. Kursleder var Per Nymark, en nestor i faget. Han var en utrolig dyktig kursleder, med masse kunnskap, humor og evne til å skape en god og åpen stemning i gruppen. Mye av kurset besto av å beskrive ulike hunder stående og i bevegelse, uten tanke på rasestandard. Det er ikke lett i det hele tatt. Både kurs og kursleder anbefales


Tess Norsk Veteranvinner 2015

2015-10-19 20:46 | 0 kommentarer

Hurra! På Norsk Kennelklubbs utstilling i Vikingskipet, Hamar 18.10.2015, ble Tess Norsk Veteranvinner 2015, med Excellent, CK og BTK 3 (av ni). For de som ikke vet; tittelen Norsk Vinner utdeles en gang i året til BIR/Best i rase og BIM/Best i motsatt kjønn, Norsk Juniorvinner til beste junior i hvert kjønn og Norsk Veteranvinner til beste veteran i hvert kjønn. Tess heter nå N UCH NVV-15 Taga's Gabriella. Kritikken ligger under fanen "Hundene".

Tess har vært med på utstillingstrening noen ganger de siste ukene. Vi har trent på å stå stille mens dommeren undersøker henne. Ikke at hun synes det er ille, men hun vil liksom være med på leken, riste på hodet og ta noen dansetrinn. Da det gjaldt, glemte jeg at jeg hadde planlagt å holde på henne, og oppdaget til min glede at hun sto stille likevel. Det jeg virkelig har vært usikker på, var om hun fortsatt travet pent. Vi fikk gode tilbakemeldinger på trening, men jeg kjente meg ikke helt sikker på at Tess strakk ut bakbeina skikkelig. Carola Brusevold, som har Råde Hundeskole og som vi trener med, var så snill å se på oss. Carola er også fysioterapeut for hund. Hun så at hvis jeg løp for fort, begynte Tess å krumme ryggen, løfte forbeina høyere og strakk ikke ut bakbeina. Ved å senke farten ble det fint. Det var ikke helt lett for jeg er vant til å ha mye høyere fart med Tess, men tydeligvis klarte vi det. Tusen takk, Carola!

Det var også morsomt å vinne over først den andre tispa i klassen, flotte Mattssons Kylah *Kilah* til Hege Solhaug, og så beste hanne, like flotte Nordkooik's Kaspar til Oda Wennerstrand. Tess og Kilah har fulgt hverandre siden valpekurset. I yngre år, da de begge ble stilt mye, vant de annenhver gang.

Nena nådde ikke helt opp denne gangen. Hun fikk Excellent og ble 3. beste juniortispe (av fem). Hun trenger mer tid til utvikling av fronten, men får ellers en utmerket kritikk. Jeg setter spesielt stor prispå at det alltid står "utmerket temperament". Kritikken til Nena ligger på sidene deres under fanen "Hundene".

Dommer var Arne Foss. Det var 14 deltakende hunder hvorav 5 hanner og 9 tisper.

12088256_1250558244969924_156592923016927947_n

Tess 

12096417_1250558458303236_4286070249812460965_n

Tess 

 12141691_1250558488303233_8440116744449532472_n

Tess

12118922_1250558434969905_7807724275960883537_n

Tess

12144688_1250558321636583_4904786456939438669_n

Kilah - Mattssons Kylah

 NV 2015

 Nena - Moonhaven Three Wishes 

11222055_1250558958303186_4891897329150412084_n

 Norsk Vinner 2015 og Best i rase Qunacks favor Noble Noisette *Dazzle*, eier Femke Van Ratingen. Norsk Vinner 2015 og Best imotsatt kjønn Arcanorum Inux Iamir *Jack*, eier Hilde Marie Svendsen.

Ida

Norsk Juniorvinner Kattanaks 1 Ida av Chaez, eier Hege Solhaug. Ida stilles av forvert Irene Engelstad.

Det stilte ingen juniorhanner.

12108776_1250557068303375_4131296171068763147_n

Norsk Veteranvinner 2015 og beste veteran i motsatt kjønn Nordkooiks Kaspar, eier Oda Wennerstrand

 

Foto: Bildet av Ida er tatt av Hege Solhaug, de andre av Femke Van Ratingen 


Besøk av Lotta

2015-10-15 22:16 | 0 kommentarer

Nå er det visst lenge siden jeg har oppdatert her. Det har vært litt forskjellige hundeaktiviteter de siste ukene. Jeg tenker at jeg begynner med det siste og det absolutt beste. I dag har nemlig Mille og jeg hatt et kjempekoselig besøk av Lotta og Are. Lotta har blitt 15 uker og er nesten ferdig med valpekurset.

DSC03913

Lotta med pappan sin

Lotta møtte meg med et skikkelig kooikerglis. Jeg tror vi var like glade over å se hverandre igjen begge to. Hun ble også veldig glad for å se Mille som først ble glad og så sa tydelig fra at noe tull skulle det ikke være. Vi gikk en liten tur sammen, og det tok ikke lange stunden før de begynte å snuse på samme flekken. Hjemme igjen inviterte Mille til lek i hagen. Det var rett og slett herlig å se dem sammen, Mille foran og Lotta bjeffende etter. Jeg er sikker på at Mille har savnet leken med valpene, og nå tok hun igjen i full speed. Lotta var lykkelig.

Lotta er fortsatt en skjønn jente. Sammen med Mille viste hun at hun også har et godt hundespråk. Mille satte henne på plass flere ganger, og Lotta snudde siden til og sto stille. I neste omgang prøvde hun seg igjen på å få Mille med på mer lek.

Nå sover Mille som en stein. Jeg antar Lotta tok seg en lur i bilen på veien hjem, etter den farten hun hadde her

DSC03897

DSC03891


Lotta og Chilli 12 uker

2015-09-26 18:51 | 1 kommentarer

Chilli og Lotta er nå 12 uker gamle. Jeg får oppdateringer og bilder rett som det er, og det koser jeg meg med. Det er skikkelig spennende å følge med på hvordan de utvikler seg.  Disse bildene har jeg lånt fra Facebook. Chilli ønsker God lørdag, og det ønsket sender jeg videre

12046661_643357212433579_3958998037356128694_n - kopia

Lotta, 12 uker

12009595_10153658267438249_5082252348111144909_n

Chilli, 12 uker


Rasespesial og Europavinnerutstilling

2015-09-09 17:00 | 0 kommentarer

Sist helg ble Nena, Moonhaven Three Wishes, stilt på Rasespesialen til Norsk Kooikerklubb og på Europavinnerutstillingen. På rasespesialen stilte 31 hunder hvorav 2 valper. I juniorklasse tisper var det 6 hunder. Dommer var Christen Lang. Nena løp pent i ringen og lot dommeren undersøke henne uten problemer. Tidligere i uken hadde hun hatt en uheldig opplevelse på utstillingstrening. Vi var kjempelettet over at denne erfaringen ikke hadde satt seg fast, noe som sikkert hadde sammenheng med at forvert Kari grep fatt i det med en gang og trente tannvising flere ganger om dagen fram til utstillingen. Nena fikk Very Good og ble plassert som nr. 3. Dommeren bedømte henne til å være av utmerket type og ha et meget trivelig temperament. Utover det mente han at hun trenger utvikling. Det er jo naturlig siden Nena bare er 15 mnd.  Det undrer meg rett som det er at dommere setter voksen hund som standard for unge hunder, ja selv valper. Kritikken som helhet er lagt ut på siden til Nena.

Dagen etter var det Europavinnerutstilling med 41 deltakende hunder. Dommer var Claudio De Giuliani. Nena var sliten. Hun satt nesen i gulvet og Kari hadde store problemer med å få henne med seg rundt i ringen. Dommeren syntes hun var kjempefin og lot Kari løpe en ekstra runde med henne. Det gikk dessverre ikke bedre og han fikk ikke sett bevegelsene hennes skikkelig. Resultatet ble Excellent og 4. beste juniortispe av 8. På denne utstillingen ble det ikke utdelt CK så Excellent var høyeste kvalitetsbedømming. Det ble heller ikke gitt detaljert kritikk.

DSC03822

DSC03823

DSC03798

De norske juniortispene; May-Britt Eriksson med Sky, Kari Bjerknes med Nena, Tine Therese Berg med Moa og Irene Engelstad med Ida

 Gratulerer til vinnerne av rasespesialen

Rasespesialen 2015

BOB BIS: CIB Baschko's Harka. Eier: Marie Blaschke
BOS BIM: NUCH Arcanorums Iarah Ilyah. Minty ble stilt av forvert Heidi Kristin Ødegård. Eier/oppdretter: Hege Solhaug.

Gratulerer til alle Europavinnerne 

EDS

CACIB BIR/BOB  Qunacks Favor Noble Noisette (høyre) CERT CACIB BIM Cavalriina's Dino Dandino (venstre)

 EDS Juniorvinner 2015

BESTE JUNIOR HANNE Nen'sam Lue Von Nenrub Eier/oppdretter: Skov, Inger Louise Marthedal, Danmark

 

(mangler bilde) 

BESTE JUNIOR TISPE  Excellent Vitovani's Genova D'casingo

EDS Veteranvinner 2015

BESTE VETERAN Moonhaven Lay All Your Love On Me Eier: Nigel Griffiths, Sverige Oppdretter: Katarina Bladh Sverige. Elsa stilles av Eva Griffiths.

  eds beste valp

BESTE VALP  Qunacks's Favor Joyeus Jinx Eier: Femke Van Ratingen, Sverige. Oppdretter: Astrid Straaijer, Nederland

Foto av vinnerne er tatt av Femke Van Ratingen


Glad og trist

2015-09-03 08:04 | 0 kommentarer

En av de store gledene ved å være oppdretter, er å kunne gi fine valper til familier som ønsker seg et nytt familiemedlem. En valp snur opp ned på hverdagen på en vidunderlig måte. Det blir mye jobb og sikkert noen frustrasjoner underveis, men mest av alt en enorm glede. 

Samtidig blir det tomt og litt trist når valpene er ute av huset. Den siste dro i går kveld og det er morgen. Vaskemaskinen går med tepper og matter, men lekene ligger fortsatt der. Mille er trist. Hun har flere ganger kikket over kanten av valpegrinda for å se om valpene er der. For hennes skyld skal alle spor bort i løpet av dagen og vi skal finne på noe morsomt sammen. 

Det gir meg enormt mye å ha valper i huset. Det er fantastisk å få følge utviklingen fra de kommer til verden og jeg kan holde dem i hånden til de er store personligheter som fyker rundt, biter i hender og klær og sover og koser seg i fanget mitt.  Opplevelsen starter egentlig ved parringen. Noe av det mest spennende i verden må være å vente på å få vite om tispen er drektig. Denne gangen var jeg heldig. To levende valper kom ut i verden.

Jeg håper jeg får følge Chilli. Det er koselig, spennende og nyttig å se hvordan valpene utvikler seg. Lotta bor hos forvert, så henne skal jeg ha mye kontakt med framover. Det er rart og fint å tenke på at dette lille nurket en dag, hvis alt går etter planen, skal få egne valper her hos meg. I mellomtiden skal jeg kose meg utviklingen hennes og kontaktenmed familien hennes.

 

Og plutselig har jeg seks hunder, to hjemme og fire som bor hos forverter. Det må det jo bli flere valpekull av. Jeg gleder meg 


Lotta har flyttet til sin nye famile

2015-09-03 07:46 | 0 kommentarer

I går flyttet Lotta til Nittedal til Are og døtrene hans Pernille og Josefine. Lotta hadde ikke lyst til å dra, men til slutt måtte vi likevel sette henne i buret i bilen. Et par timer senere fikk jeg, som forventet, rapport om at hun var i gang med å undersøke sitt nye hjem. Hun hadde gått ut av buret og hentet inn en ny leke før hun bestemte seg for å sjekke ut omgivelsene mer. Jeg synes det er veldig bra at hun tenker seg om og tar et skritt av gangen.

Jeg er sikker på at Lotta får det godt hos Are og jentene hans. Nå har han, som han sier, tre døtre   Jeg ønsker dere alle fem mye moro og mange fine opplevelser sammen. Lykke til!

DSC03639 

Hun er en skikkelig røver, lille Lotta 

11953260_635436369892330_7576459850258718399_n

Lotta på vei inn i sin nye familie 

Foto: Are Trætten


Chilli har flyttet til sin nye familie

2015-08-31 00:29 | 1 kommentarer

I dag ble Chilli hentet av sin nye familie. Jeg er sikker på at han vil få det godt hos Hege og Øyvind. 

Jeg håper dere vil få mange år med mye moro sammen. Lykke til alle tre!

_DSC6693 (00000003)_edited

Jeg glemte å ta bilde i dag. Dette ble tatt da Cilli var 6 1/2 uke gammel. 

Foto: Jan-Vidar Bakker.

11951759_10153594899538249_7284447184309078778_n

Her har Chilli tatt kvelden i sitt nye hjem.

Foto: Hege Botner.


God kveld :)

2015-08-29 23:10 | 0 kommentarer

Nå har vi en liten Lotta her i stuen, som har oppdaget at hun helt plutselig er den eneste som kan løpe under sofaen. Sånt får man kick av, sier Lotta, sånt må utnyttes til fulle! Hun fyker rundt som et lite uvær. Chilli kan være så trøtt han bare vil, hun klarer alltid å erte han opp så han kommer etter henne. Lotta og Chilli kan dette med å sloss. Til tider lukker jeg øyne og ører og sier til meg selv at Mille har kontrollen.

DSC03626

Det hender Mille sier tydelig fra at nok er nok

DSC03639

Lotta venter på en sjanse til å dra igang igjen

DSC03635_edited

Planen var å ta bilde av tre trøttinger, men Lotta var på beina på et blunk.

Det forekommer rolig lek også

DSC03610

Chilli

DSC03620

Lotta

Mille ammer fortsatt en sjelden gang. Det hender valpene prøver seg på tomme patter og uvillig Mille, men noen ganger får de klaff.

DSC03569

DSC03600

DSC03603

DSC03627

Chilli har tatt kvelden. Jeg er ikke helt sikker på Lotta   


Stamtavlenavn og nye familier

2015-08-25 07:59 | 2 kommentarer

Valpene har nå fått stamtavlenavn og daglignavn, og er registrerte i Norsk Kennelklubb. Gutten heter Kooimaroon Splendid Romeo *Chilli*. Chilli skal bo i Oppegård, Akershus hos Hege og Øivind Botner. 

Jenta heter Kooimaroon Splendid Juliet *Lotta* og skal bo i Nittedal hos forvert Are Trætten og hans døtre Pernille og Josefine. Jeg er veldig glad for at jeg har funnet gode familier til dem, familier som kan gi akkurat Chilli og Lotta det de trenger for å bli trygge og glade hunder. Jeg håper begge valpene vil gi familiene mye glede. De vil sikkert også få noen kooikerutfordringer.

For dere som ikke vet det; Kooimaroon, kennelnavnet mitt, er sammensatt av kooi fra kooiker og maroon som er hundenes kastanjerøde farge på engelsk. Splendid kommer også fra Mille som har maroon i sitt stamtavlenavn; Moonhaven Splendid Maroon.

Chilli og Lotta blir 8 uker i morgen, onsdag 26 september, og da er de klare til å flytte videre.RSS