Blogg

Debut med Tess i Freestyle kl. 1

2012-06-24 21:39 | 1 kommentarer

Det har vært så veldig koselig å være på tur alene med Tess i helgen! Begge hundene blir veldig fornøyde når de får være med alene på tur. Tess oppførte seg eksemplarisk (bortsett fra de skarpe kooikerbjeffene hennes som kan skremme noen hver. Hun unnser seg ikke for å si fra å si fra når hun synes det blir kjedelig). Vi har bodd på vandrerhjem før, men Tess har aldri måttet være alene på rommet. Nå satt hun så stille og ventet på meg mens jeg spiste frokost.

Målet med turen var Lunde i Telemark for å debutere i Freestyle klasse 1. Det har tatt litt tid for oss å komme oss inn i konkurranseringen. Vi har trent i 2 - 3 år, mest triks og momentrekker - og "nestenferdige" programmer. Og som jeg har sagt før; jeg er ikke veldig glad i å konkurrere, men etterhvert ønsket jeg meg likevel noe å jobbe mot.

Vi ble tatt veldig godt imot av arrangørene, som var freestylere i Telemark i regi av Norsk freestyleforening. Konkurranseleder var Karen Kristine Grønvold. Hele helgen fløt så godt. Lørdag var det treningskonkurranse. Anja Schüller dømte, så de av oss som ønsket det fikk skikkelig tilbakemelding av en dommer. Tiltross for regn, søle og mine skjelvende ben, var Tess oppmerksom på meg gjennom nesten hele programmet og vi klarte oss til rød sløyfe og opprykkspoeng. Etterpå feiret vi St. Hansaften med grilling, og etter det var det en liten Tess som flatet ut på rommet.

Søndag, var det den offisielle konkurransen. Det var elleve startende, og to gikk med to hunder hver. Eirin Bryde Brunsby var kjempebra speaker, og som en uttrykte det; hun må da snart ha poeng nok til elite i denne grenen  . Dommere var Ellen Christensen og Renate Nydal. Det gies poeng i tre kategorier; utførelse, innhold og vanskelighetsgrad, og musikk og fortolkning. Vi fikk se mange flotte programmer; bl.a skikkelig sirkus, hagearbeid, badetur og singing in the rain. De to siste kunne jo ikke passet bedre til været - men ekvipasjene var nok ikke enige i at det var så bra likevel.

Tess og jeg har et program til musikken Fly away (Lenas song) fra filmen Så som i himmelen (den filmen Gabriellas song kommer fra). Det er en liten kjærlighetssang som jeg synes passer til det forholdet jeg har til Tess. Da det ble vår tur, var min nervøsitet borte, men Tess var nok sliten og ble forstyrret av de mange inntrykkene. Det ble endel snusing mens vi gikk programmet. Poengene for utførelsen ble deretter, men vi klarte oss bra på musikk og fortolking. Det ble ingen opprykkspoeng, men jeg er superfornøyd med 2. premiering (kvalitetsbedømming) og 2. plass av 5 startende i vår klasse. Poengsummer og kritikk ligger under fanen "Tess". Det ble bare utdelt 2 førstepremier totalt sett denne dagen, og det får regn og våt, sølete ring hovedsaklig ta skylden for.

Jeg ble skikkelig inspirert til å trene videre, og jeg tror nok vi skal prøve oss i ringen med et av heelworkprogrammene våre også. Tess har supre posisjoner  . Kreativ lydighet er moro!


Rasespesialen 09.06.2012

2012-06-10 12:18 | 1 kommentarer

I går deltok jeg med Mille på rasespesialen arrangert av Norsk Kooikerklubb. Inklusive to valper var det 21 hunder som ble vist, 12 hanner og 9 tisper. Fire at disse stilte også i oppdretterklasse. Dommer var Jan Andringa, en nederlandsk rasespesialist som har drevet oppdrett av kooikere i mange år. Han gjorde en meget grundig vurdering av hver hund.

Det ble Very Good på Mille denne gangen også. Det er lett å se på denne kvalitetsbedømmingen som dårlig når det også kan gies Excellent, men det er som betegnelsen sier, egentlig en veldig god bedømming. Very good (meget god) i kvalitetsklasse gies til hunder som godt tilsvarer rasens standard, som er velbalansert og i god kondisjon. Mindre feil kan tolereres, men ingen som påvirker negativt helhetsinntrykket. Denne premieringen kan kun gies hunder av meget god kvalitet (Ref. Norsk Kennelklubb). Kritikkskjemaet inneholder ingen vurdering i konkurranseklassen, men siden den andre tispen i klassen ble bedømt til Good, antar jeg at Mille ble best i sin klasse. Ikke en eneste liten silkesløyfe fikk vi  . Vi stilte som nummer 22, så jeg antar at både dommer og ringsekretær etterhvert var slitne.

Den skriftlige kritikken Mille fikk, er nettopp veldig god. Dommerens konklusjon var at han gjerne ville ha "more of everything". I negativ retning la han vekt på at hun nesten har kappe. kappehund, mantelhondje, betyr at den røde fargen er som en kappe som er lagt over ryggen. Mille har imidlertid noe hvitt inn i det røde. Dommeren ønsket også at hun hadde hatt mer driv når hun løp. Mille liker seg ikke utstillingsringen, og denne gangen var hun litt treg og løp med hodet ned. Og så fint som hun løp da vi trente mens vi ventet på vår tur! Hun viste seg imidlertid flott stående i ringen; der ga hun meg sin fulle oppmerksomhet. Kritikken i sin helhet, ligger under fanen *Mille*, utstillingskritikker.

Det var verdige vinnere. Best i rase (BIR) og Best in Show (BIS) ble svenske Mattssons Hyalmar. Han ble også Norsk Utstillingschampion denne dagen. Best i motsatt kjønn ble Nordkooiks Sabina. Hun ble også Beste veteran og Beste norskeide kooiker. Gratulerer til begge eierne og oppdretterne!

Det var en veldig koselig dag. Utstillingshallen i Drammen hundepark er romslig og siden dommeren tok seg god tid, var det en avslappet stemning. Det var flere besøkende som kom for å se kooikere, og vi kooikereiere liker å vise fram de flotte hundene våre  . Det er et meget aktivt kooikermiljø på Facebook og det var ekstra hyggelig å få møte Marie og Xantos i levende live. Xantos som vi har sett så mange fine bilder av  .

Nå blir det to mnd. utstillingspause før Mosseutstillingen siste helg i juli.

 

 


NKK Drammen 02.06.2012

2012-06-03 22:12 | 2 kommentarer

Mille og jeg har vært på NKK-utstilling i Drammen. Det var en veldig koselig dag sosialt sett. Dømmingen er jeg mindre fornøyd med. Mille oppnådde Very Good og 1. plassering i sin klasse. Det er klart det er skuffende med blå sløyfe. Hun har fått det før, men hun har også flere ganger blitt vurdert til Excellent med ck. Nå har hun tre små cert, og mangler storcertet for å bli Norsk Utstillings Champion.

Mille i utstillingsringen

Vakker er hun - min Mille

Foto: Femke van Ratingen

Vurderingen som ble gjort denne gangen, er det raskeste jeg har opplevd. Jeg fikk vise Mille i den innledende runden sammen med den andre tispen i åpen klasse.  I den individuelle visningen, kjente dommeren fort på kroppen hennes, så på tennene og ga oss en blå sløyfe. Jeg fikk ikke vise Mille i bevegelse individuelt. Dommeren gjorde seg nok raskt opp en vurdering av at han syntes hun manglet volum og substans. Dette har jeg hørt før. Mille er spinklere enn en del andre kooikere, men de nederlandske dommerne som har vurdert henne har ikke lagt vekt på dette. Resten av kritikken er egentlig fin. Kanskje jeg får konkludere med at denne dommeren bare ville ha mer av henne  . Men det opplevdes lettvindt. Mille fikk også blå sløyfe på den nederlandske rasespesialen sist år. Det kjentes så mye bedre når det var en dommer som tok seg god tid med hver enkelt hund, og ga en fyldig og detaljert kritikk. Utstillingskritikkene ligger under fanen *Mille*.

Det var seks hunder i ringen denne dagen; to hanner og fire tisper. Det ble ikke delt ut noen ck og dermed heller ikke noe cert. Nå er det ikke en selvfølge at det skal deles ut cert selv om det er flere kooikere samlet, men her hadde flere blitt høyt premiert av andre dommere.

Utstillingslivet er ikke alltid like morsomt, men det har en bonus; det norske kooikermiljøet er veldig hyggelig og inkluderende.  Dette merkes også i andre fora