Blogg

Vårens planer

2013-01-19 22:18 | 1 kommentarer

Det har ikke skjedd så mye på hundefronten her siden nyttår. Semesteret er fortsatt på planleggingsstadiet.

Tess startet året med å være veldig motvillig til å gå tur, og jeg var ganske sikker på at hun hadde vondt i ryggen som hun har hatt mange ganger før. Jeg bestemte for å gi henne smertestillende fast i en uke for å se om det hadde effekt, men før uken var omme begynte hun å kaste opp og Metcam ble seponert. Jeg har prøvd kostregulering. Hun er bra et par dager, og så kaster hun opp igjen. Ikke mye, men nok til at jeg nå må får undersøkt henne. Ryggen virker i allefall bedre. Lek med Mille i hagen er en god målestokk på det.

Den siste uken har jeg hatt influensa, og tilbudet hundene får, er minimalt. En takknemlig aktivtet er godbitsøk i snøen. Jeg slipper å løpe rundt og hundene er storfornøyde. Når middagen inntas på denne måten, kan de holde på i opptil 20 min. Mille har vært heldig å få være med på flere turer med Eva i nabohuset. Tess vil ikke gå så langt, så hun får gå miniturer med meg istedet.

Sist søndag trosset jeg den begynnende influensaen og dro for å være med på åpningen av hundeskolen Villhundens nye innendørs treningslokaler. Tess og Mille har så ulike behov, så de fikk være med inn på tur. Mille og jeg trente litt før det kom så mye mennesker og hunder at hun mistet konsentrasjonen. Det var super miljøtrening for henne. Tess kom til fullt lokale, og ble overlykkelig. Hun er nok skikkelig underernært på seriøs trening. Det ble imidlertid ikke så mye av det denne dagen heller. Etter ti min. kastet hun opp, og da var det slutt på godbitene. Men hun koste seg på fanget mitt mens vi så på oppvisninger i ulike hundesporter, og hun fikk hilse på mange nye mennesker. Trening innendørs skal det bli, jeg har også en nyetablert gruppe å glede meg til. Jeg skal bare bli frisk først.

Midt i mars skal Mille og jeg på kurs i Rally lydighet. Jeg må innrømme at det er fristende å gå med Tess. Vi har vært på et minikurs tidligere, og dette er noe hun har skikkelig sansen for. På den andre siden trenger Mille å gjøre noe alene med mor. Hun kommer sikkert også til å kose seg, og jeg med henne.

Jeg fortsetter å trene Kreativ lydighet med begge hundene. Jeg ser ikke helt bort fra at jeg kommer til å starte i en konkurranse med Tess utpå sommeren. Det blir i såfall HTM (Heelwork To Music). Den tradisjonelle lydigheten lar vi ligge.

I slutten av mars skal Mille og jeg på handlerkurs her i Halden. Håpet mitt er å få Mille til å holde hodet hevet når vi løper i ringen. Det synes så veldig godt at hun mistrives med situasjonen, og det er ikke akkurat noe dommeren faller for.

Jeg skal også gå Oppdretterskolens kurs 2, som tar for seg alt det praktiske rundt oppdrett. Dette er noe jeg gleder meg skikkelig til. Jeg har fortsatt så mye å lære.

Ellers gleder jeg meg over kontakt med valpekjøperne. Valpene har nå blitt tolv uker og de fleste er igang med valpekurs. Det er utrolig koselig med små oppdateringer og bilder og svare på spørsmål de måtte ha