Blogg

Familieforøkelse

2014-03-29 22:20 | 2 kommentarer

Da det ble klart at det ikke ble valper her, ble jeg rett og slett temmelig lei meg. Et valpekull krever en del planlegging og masse oppmerksomhet. Og så ble det ingen ting. Det handler om mer enn her og nå. Jeg har et bittelite oppdrett hvor  ønsket mitt er ett kull i året. Det skal ikke mye til for å forkludre de planene. Da det ikke kom valper, ble det heller ingen ny fortispe. Trist var det.

Så var det et klokt hjerte som sa; hvorfor importerer du ikke en ny fortispe nå når du har så mange fine folk på valpelisten din! Har du ikke noen der som  du kan tenke deg å ha som forvert? Jeg hadde lekt litt med tanken allerede. Nå ble det virkelig. Jeg hadde faktisk en på valpelisten som jeg trodde kunne passe som forvert og som samtidig bodde nærme nok. Nå er det selvfølgelig ikke sånn at en må ha forverten klar for kunne importere en valp, men det er jo godt da, å kunne gi valpen sitt faste hjem med en gang.

Hvis jeg først skulle skaffe en ny fortispe, skulle det være fra linjer helt forskjellige fra det jeg har. Helst skulle det også være nye linjer i  Norge. Kooikerpopulasjonen er så liten. Det er nødvendig at vi hele tiden tenker bevaring og bredding av avlsbasen dersom vi skal klare å bevare ogvidereutvikle det gode i rasen vår.

Dermed startet søket etter et interessant kull som var ventet denne våren. Internett og det nederlandske klubbregisteret er viktige hjelpemidler, men også  andre oppdrettere som kan ha mer kunnskap om enkeltindividene i en stamtavle enn det som er registrert. Og så er det selvfølgelig godt å lufte tankene i en sånn prosess. Jeg fant et par planlagte kull i Sverige som ville gi nye linjer i Norge, men ønsket å undersøke litt bredere. Jeg gikk gjennom hjemmesidene til de tyske oppdretterne uten å finne det jeg søkte. At jeg startet der, var av praktiske grunner. De er ikke så mange og jeg forstår språket. Deretter gikk jeg løs på de nederlandske kennelene, som er betydelig flere. Etter å ha gått gjennom 20 stk., kom jeg til en jeg festet meg ved, Kennel v.d. Schoonheden. Jeg er ikke sikker på hva som  tiltalte meg. Jeg hadde tidligere forkastet oppdrettere som ga lite informasjon om  avlsdyrene, og her sto det bare at de ventet kull våren 2014. Jeg fikk imidlertid raskt navn på foreldredyrene da jeg henvendte meg, og kunne sjekkestamtavler, helse m.m. i clubregisteret og hos min gode hjelper. Hannen, Yede Tjarda v. d. Lutte Vaert, er en av de mestvinnende i Nederland gjennom de siste årene. Han har bare ett avkom etter seg i Norge. Tispen, Geesje v. d. Schoonheden, har hatt ett kull som har gitt meget gode avkom. Hun har ingen etter seg i Norge. Ikke lenge etter var jeg den lykkelige eier av retten til førstevalg på tispe i dette kullet.

Far til høyre_edited

Yede Tjarda v. d.  Lutte Vaert, f. 04.04.2009

e. Idol Thjeme v. d. Runxputtehof

u. Tjarda Dino v. d. Lutte Vaert

 VWD DNA-testet fri

ENM DNA-testet fri

Pl. u. a.

Offisiell høyde: 42 cm.

 Yede er en av de nederlandske hannene med best utstillingsresultater gjennom de siste årene.

Titler kommer, jeg klarte ikke vente med å fortelle

 

Mor (2)

Geesje v. d. Schoonheden, f. 05.12.2009

e. Exit Only Onyx v. d. Toetsteijn

u. Amazing Elegant Empress Achteraf

Høyeste meritt: Excellent fra Clubmatch (ck finnes ikke i Nederland)

 VWD DNA-testet fri

ENM DNA-testet: Bærer

Pl. u. a.

 

Nyfødte

Natt til fredag, 27.03.2014, kom endelig kullet, fire hanner og to tisper. Her er Noa med de nyfødte valpene.

Oppdretter forteller at valpene er friske og at mor tar godt vare på  dem.

Tispene

En av disse tispene skal til Norge

 

En veldig hyggelig del av denne prosessen, er kontakten med kommende forverter. De jeg hadde på valpelisten, ville veldig gjerne ha denne oppgaven. I begynnelsen av mai skal jeg ned å se på kullet og bestemme hvem av de to tispene som skal komme til Norge. Før det regner jeg med å få mange skjønne valpebilder. 


Funderinger om hjemmeside

2014-03-14 22:17 | 0 kommentarer

En dag nå skal jeg få skiftet ut hovedbildet øverst påsiden. Saken er at jeg må skifte hele designet på hjemmesiden pga. overgang til et nytt system som gir  flere muligheter og er enklere å administrere enn det jeg hadde. Eller - kanskje jeg skal skifte leverandør  også... Og så er det andre sider jeg har lyst til å legge til. En gang gjør jeg det. Når jeg finner nok sammenhengende tid.

Jeg lurer av og til på hvorfor jeg har denne hjemmesiden. Den ble til da jeg ventet valper i huset. Da tenkte jeg at jeg måtte ha et sted å vise dem fram så jeg fikk solgt dem. Akkurat det viste seg ikke å være noe problem da.

Det er selvfølgelig moro å få mange treff, som i valpeperioden. Men det er faktisk helt ok å skrive nesten for seg selv i perioder. Dette er en slags hundedagbok  som jeg av og til blar tilbake i for å kose meg med bilder eller for å sjekke noe.

Jeg bruker jo Facebook også. Jeg kan linke til et blogginnlegg, og så kommer alle kommentarene på Facebook. Jeg ønsker meg flere kommentarer her hvor det er lettere å finne tilbake til dem, men det er jo koselig å få dem på Facebook også. En jeg spurte sa at hun ikke kommenterer på hjemmesider, for der blir det liksom stående. Ja, det er jo nettopp det som er så godt. Kanskje skulle jeg nøye meg med Facebook.

Nei, hjemmesiden blir, med hovedfokus på hund og mine to skatter. Målet er nytt design og noen nye sider.


Tess 7 år!

2014-03-13 08:47 | 3 kommentarer

Tess fortjener noen ord i bloggen i dag. Etter 7 år har jeg henne fortsatt hos meg. For 6 mnd. siden var ikke det noen selvfølge. Etter to store ryggoperasjoner og masse trening, utfordrende for oss begge to, klarte hun i går to timers skogstur. Hjemme igjen sov hun et par timer før hun ville leke. Ikke var hun smertepåvirket i det hele tatt heller. Den siste tiden har hun hatt mye mer energi enn hun har fått brukt. I går kveld var hun sliten på en god måte

Tess 7 år skogstur 010

Tess er ikke så flott i kroppen som hun en gang var, men hun har livsgleden i behold. Bildet under ble tatt da hun var 15 mnd. Det kjennes ikke veldig lenge siden. Samtidig har hun på måte vært hos meg bestandig.

Tess 15mnd 008

 


Hos fotografen

2014-03-11 00:11 | 0 kommentarer

Jeg har bare lyst til å vise dere  noen bilder som ble tatt for et par år siden, av Fame-fotografene. De kom på salg etter at fotografen gikk konkurs,  så da unnet jeg meg allesammen. Jeg har strevd med å få lastet dem ned i full størrelse, men med god hjelp gikk det til slutt.  

Fotografen ville ha et portrettbilde. Mille laget mye tull på veien.

_SAR8609[1]

Da Mille hoppet opp på ryggen min, klarte ikke Tess å ligge stille.

_SAR8601[1]

Tess måtte også opp, og ned igjen

_SAR8602[1]

 

Her ble fotografen fornøyd med bildet

_SAR8615[1]

 

Tess går rundt (Fra den gangen hun fortsatt trengte håndsignal.)

_SAR8699[1]

 

Tess går slalåm

_SAR8706[1] – Kopi

 

Lek. Her har Mille så høy fart at hun kræsjer med Tess. Ikke utypisk.

_SAR8625[1]

Begge elsker ballek

_SAR8626[1]

Tess

_SAR8633[1]

Mille. Hun er ikke lenger så spinkel.

_SAR8636[1]

Mille

_SAR8661[1]

Tess

_SAR8656[1]