Blogg

Nena har funnet familien sin

2014-07-30 18:59 | 0 kommentarer

Denne uken har Nena flyttet til sin nye familie. Hun bor nå i Lier hos Kari og Jan Bjerknes.

Jeg ønsker dere masse lykke til med denne skjønne jenta!

DSC01315

Jeg er sikker på at Nena får et godt hjem hos Kari og Jan. De hadde slett ikke tenkt på å være forverter. De kom forbi på rett tidspunkt, og jeg er veldig glad for at de sa ja da jeg spurte. Det var godt for Nena at hun slapp å vente lenger på familien sin, men jeg hadde ikke gitt slipp på henne før jeg var sikker på at hun kom til en familie som  passet henne.

Det var ikke lett å gi fra seg Nena. Hun har et nydelig vesen og det var en ren glede bare å ha henne i nærheten. Med miljøtreningen fikk vi også noen fine opplevelser sammen. Det er rart og litt trist at hun ikke er her mer. Det er underlig hvor glad en kan bli i en sånn liten skapning på bare noen dager. Det blir spennende å få følge henne. Hvis alt går etter planen, skal Nena etter hvert ha to kull her hos meg. Men det er lenge til. 

Nena i sengen til de store jentene_edited

Nena 9 uker gammel


Nenas første uke

2014-07-25 14:26 | 0 kommentarer

Nena har nå vært hos oss en uke. Jeg koser meg veldig med henne. Vi har vært på flyplassen, i butikk og i skogen, studert duer og sett på trafikken. Og litt til. Vi har fått besøk og hatt besøk. En dag var vi hos noen pensjonistnaboer som jeg ikke har vært inne hos før. Jeg ringte på døren jeg, og inviterte oss inn. Utrolig hva en kan gjør en når en har en liten valp som trenger miljøtrening   På vei hjem kom et annet par løpende etter oss, så nå har vi en avtale der. Nena har truffet sheltien Markus. Hun var veldig skeptisk i starten, men endte med å leke litt. Neste gang tenker jeg hun er tøffere. Vi har kjørt en del bil, og det takler hun uten problemer.

I varmen som har vært nå, har vi tatt det  med ro i hagen mye av tiden. Nena er flink til å beskjeftige seg selv. Favorittene er en plastboks og en halvliterflaske. Heldigvis vil hun leke med meg også   Tess har latt henne overta en av sine favorittleker, laget av saueskinn. Nena er også superflink til å si fra når hun skal ut. Hvis jeg er treg, går hun til døren og piper.

DSC01238_edited

Det som ikke er så hyggelig, er at Tess og Mille ikke vil ha noe med henne å gjøre. Tess vil ikke ha bråk og har tatt henne for hardt noen ganger. Det var godt over streken for valpeoppdragelse. Jeg har valgt å dele stuen i to med kompostgrinder. Samtidig kan de sitte helt nær hverandre bare det er en grind mellom.   Jeg håper de etterhvert kan ha sånn kontakt når de er i samme rom. Mille overser henne stort sett, men knurrer og bjeffer også en del. Noe foregår mellom Tess og Mille her, men jeg forstår ikke riktig dynamikken. Etterhvert har Mille hilst på Nena snute mot snute gjennom en grind, men som regel går hun unna. Nena på sin side vil gjerne ha kontakt. Når de bjeffer på henne, prøver hun å innynde seg og legger seg helt inntil grinden. Hun er særlig interessert i Tess. Reddere har hun heldigvis ikke blitt. Jeg tror egentlig de vil finne ut av det med hverandre, men at det kan ta tid.

Til tross for at jeg koser meg veldig med Nena, ønsker jeg at hun får sin egen familie. Det kan gjerne være noen som har hund fra før. De finnes sikkert der ute. Jeg håper de snart dukker opp.


Mille 5 år

2014-07-22 09:21 | 0 kommentarer

I alt fokuset på Nena har jeg helt oversett Milles fødselsdagsom var i går. Det må jeg gjøre noe med.

Gratulere med 5- årsdagen Mille min

Mille 5 år

Foto: Marit Helen Bakker


Nena møter Tess

2014-07-19 09:02 | 0 kommentarer

Jeg fikk akkurat bilder fra det første møtet mellom Nena og Tess. Det er Marit Helen Bakker som har tatt bildene.

Etter å ha introdusert hundene for hverandre på gressplenen ved skolen borti veien, et nøytralt område for begge, tok  vi dem hjem i hagen. Den første nærkontakten skjedde gjennom grinden mellom valpegrinden og den store innhegningen.

Nena møter Tess

Tess var forundret og interessert. Hun viste ingen tegn til sinne, så vi tok henne raskt inn i valpegrinden så de fikk hilse skikkelig.

Nena møter Tess 2

Nena var veldig opptatt av Tess. Tess noe skeptisk.

Nena møter Tess 6

Tess synes Nena er farlig nær et meget privat sted.

Det endte med at Tess og Nena kunne være sammen i hagen. Inne gikk det like greit. Situasjonen ernå sånn at Tess viser tydelig med knurring at hun ikke ønsker nærkontakt, mens Nena gjør mye for å øke sin popularitet.

Vi følger med

Mor prøver i blant å gi ossen liten pause, menvi vet nok å følge med likevel

Nena i hagen

Fornøyd jente


Velkommen til Norge, Nena

2014-07-18 15:45 | 0 kommentarer

Plutselig har jeg en liten valp i stuen   Sammen med Rita fra Mosjøen kjørte jeg i går til Småland og hentet Nena. Rita skulle ha hannen i  kullet, som  nå heter Enzo. Tro det eller ei, å overnatte i Halden var faktisk den enkleste måten hun kunne reise på. Takket være Facebook, et godt kooikermiljø der, fant vi hverandre for lenge siden Det har vært veldig koselig både å ha besøk og ha noen å kjøre sammen med.

Nena var en drøm å reise med. Hun og Enzo fikk være sammen i bur i baksetet med Rita eller meg ved siden av. Der lå de i en liten tull, mellom tissepausene og lek med oppvaskkosten de fikk av Katarina   I natt sov Nena i sin egen seng ved siden av min. Kun bittelitt pipingen gang, og sovnet raskt etter litt kos.

 DSC01172_edited

Rita med Enzo (stående) og Nena.

DSC01193_edited

Søskenkjærlighet. Nena og Enzo var de siste som flyttet hjemmefra.

DSC01204_edited

DSC01205_edited

DSC01206_edited

Nena

DSC01179_edited

DSC01183_edited

Nena synes ikke det er  kjempestas å stå på bord, men hun må jo vise fram hvordan hun ser ut fra siden også

DSC01213_edited

Her har søsknene akkurat landet i Halden. Nena har valgt en dyne framfor hundesengen.

I dag har Nena møtt Tess. Det ble gjort på den omstendige måten. Første møte på nøytralt sted, uten nærkontakt. Så hagen og hilsing med grind mellom før de ble sluppet løse sammen. Jeg har laget en stor valpegrind inne i den store innhegningen til hundene, så det er god plass til alle der også. Det var nødvendig å rammeinn etmindre område, for jeg har flere giftige planter i hagen. Det er selvfølgelig dumt, men nå får det være som det er. Jeg regner ikkemed at Nena skal bo her veldig lenge.

Tess har vært kjempeflinki dag. Etter å ha snust, har hun ikke villet ha nær kontakt. Dette lot hun Nena forstå med forsiktig knurring. Litt balubable ble det da det ringte å døra. Tess løp bjeffende for å sjekke hvem som kom. Hun hadde ikke tenkt at Nena skulle komme først, og stoppet henne. Det skjedde ikke noe mer, men vesla ble skikkelig forskrekket. Jeg skilte dem en stund, og da jeg lot de være sammen igjen var de tilbake til normalen. Dvs. Nena er fortsatt interessert i Tess, men viser seg underdanig. Og det er jo greit. Men jeg har nok tenkt i dag at jeg skulle brukt tid på å lære jentene mine å gå og legge seg når det ringer på døren.

DSC01215_edited

Nå sover vesla. Det kommer godt med at Tess er vant til å dele leker med Mille. Nå lar hun Nena ha favorittleken sin av saueskinn. Det har vært en innholdsrik dag for Nena. Vi startet med å kjøre Rita og Enzo på flyplassen. I morgen er det Mille hun skal få møte.


Nena, Moonhaven Three Wishes

2014-07-13 20:12 | 4 kommentarer

Da kan jeg få presentere Nena, Moonhaven Three Wishes, det nye tilskuddet hos Kennel Kooimaroon.

IMG_9489_edited

Nena er spansk og er en kjærlig måte å tiltale og omtale en jente eller kvinne som står deg nær. Det ligger ikke langt fra å si "kjære jenta mi". Jeg har tenkt at jeg en gang ville ha en hund med et spansk navn, noe som har sammenheng med at Mexico ligger hjertet mitt nær.

Nena ble født på Kennel Moonhaven i Sverige den 20. mai, faktisk på fødselsdagen min. Oppdretter er Katarina Bladh. Det er 9 tisper og 1 hann i kullet. Foreldrene er Rijsje Roan v.d. Zwarte Bellen Hoeve *Nemo* og Moonhaven Wild Energy *Luna* Stamtavlen finner du her. Bildene nedenfor ble tatt  sist onsdag, da jeg var nede for å se på valpene. De hadde da akkurat fylt 7 uker.

Brun (3)

Brun (5)

IMG_9284_edited

Mor Luna med en av de andre valpene

 IMG_9354_edited

Luna med den eneste hannen i kullet

Grønn Brun

Nena til høyre, sammen med en av søstrene sine. Det er et jevnt kull, så det var ikke lett å plukke ut en av dem.

Brun

Denne skjønne jenta henter jeg i Småland om fire dager. Tusen takk til Katarina Bladh som har latt meg få henne   Nena skal til forvert. Inntil  jeg finner en passende familie til henne, skal hun bo her hos Tess, Mille og meg. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med henne

Foto: Marit Helen Bakker