Blogg

Besøk av Chilli

2015-11-29 20:04 | 1 kommentarer

I dag har Chilli vært på besøk sammen med familien sin. Chilli var først en smule skeptisk før det gikk opp et lys for ham og han kunne hilse ordentlig på meg. Til min overraskelse ble det lite lek på Chilli og Mille. Etter en liten runde i hagen sa Mille stopp. Det sto ikke på Chilli, men Mille syntes nok han var i overkant intens. 

Chilli blir 5 mnd. om et par dager. Er han ikke en sjarmerende, flott gutt!

DSC04008

DSC03991

DSC03990

DSC04010

DSC04002


Tess BIR Veteran

2015-11-28 19:11 | 0 kommentarer

Tess har fått en ny BIR Veteran rosett i dag, på uoffisielt show arrangert av Rakkestad Hundeklubb. Et veldig godt arrangement med 233 hunder hvorav 1 kooiker. Tess var som alltid glad for å få løpe i ringen og sto musestille mens dommeren undersøkte henne. Hun hadde som vanlig ingen forståelse for at hun ikke kunne få gjøre noe hele tiden. I dag skjønte jeg henne godt, vi var ute i god tid og i tillegg lå dommeren 2 1/2 time etter skjema. For mennesker er det verdt å vente når all kritikken gis åpent, det er kjempebra! Tess var ikke like interessert. 

Hun fikk en fin kritikk. Jeg må smile litt av den første setning; "8 1/2 år gammel veteran som framstilles i god utstillingskondisjon." Det er vel en pen måte å si på at hun kunne hatt bedre muskulatur   Ellers er kritikken velkjent. Den siste setningen setter jeg spesielt stor pris på; "Viser gode bevegelser med bra steglengde". Med andre ord, det går bra med ryggen hennes. I Best in Show Veteran ble vi takket ut i første runde. 

Nå står hun her ved siden av meg med ballen sin, fortsatt full av valpefutt. Mille ligger i startgropa i senga. Det er nok på tide at det skjer noe her

 


Blodspor

2015-11-19 00:46 | 0 kommentarer

Denne uken har vi gått blodspor (viltspor), noe vi bare såvidt har prøvd tidligere, med ett spor på hver av hundene. Jeg har egentlig ikke vært så opptatt av blodspor, men vi har gått endel personspor. Dessuten er Tess og Mille vant til å søke etter gjenstander og dufter. 

Det var Carola Brusevoll, Råde Hundeskole som arrangerte kurs/trening og hun hadde lagt spor en times tid før vi kom. De var noe sånt som 300 meter lange med en vinkel og ett sporopphold. Tess var først ut. Jeg hadde ventet iver og vimsethet, men hun tok seg veldig god tid til å snuse på blodflekkene. Det var tydeligvis litt skummel, for da vi kunne se det vaiende båndet som markerte vinkelen, reiste hun bust og bjeffet. Hva i all verden var dette? Det tok imidlertid ikke lange stunden før hun på eget initiativ satte nesen i bakken igjen. Hun gikk rett i sporet hele veien og fant kloven ved sporslutt.  Så var det Milles tur. Hun nølte ikke, gikk i fint tempo rett i sporet, endel på overvær.

Ingen av dem var veldig interessert i kloven, så der må jeg jobbe litt så de forstår at målet er å finne den og ikke bare godbiter (selv om de får den type belønning også). Spore kan de, jeg ble rett og slett stolt av dem begge to. Neste gang skal de få prøve et 12 timer gammelt spor. Til blodsporprøven skal sporet være 12 timer gammelt, 600 meter langt, med fire vinkler og ti meters blodopphold to steder. Det er langt dit, men det frister bittelitt å prøve. Det er noe med å ha mål for treningen selv om vi aldri kommer til å jobbe med å søke etter skadet vilt. Takk for en koselig og lærerik dag, Carola. Vi blir med igjen! Ellers har jeg to rådyrklover i fryseren, så om noen vil trene med oss er det bare å si fra   

Jeg tok ingen bilder denne dagen, men her er bilder fra de første blodsporene Tess og Mille gikk.

2013-08-11 13.26.52 - Kopi

Mille ville helst ikke ha noe med rådyrkloven å gjøre, men jeg fikk overtalt henne til å lukte på den. 

IMG_4576

Tess var kjempestolt over funnet sitt.


Cert nr. 2 på Nena!

2015-11-13 11:25 | 0 kommentarer

Nena tok sitt andre Cert i Letohallen 8. november og har da to små Cert. Gratulerer til forvert Kari som stiller henne  Resultat: Excellent med CK, Cert, Beste tispe og Beste junior. Kritikken: Feminin og harmonisk. Vakkert hode og uttrykk. Korrekt størrelse, pels, halevinkel & bevegelsesmønster. Nena konkurrerte både i gruppen og om juniortittel blant alle rasene, men der nådde hun ikke opp. Nena blir 18 mnd. 20. november.

Det var to junior tisper som deltok denne dagen. Flotte Lexie, også en Moonhavenhund med eier Linda Sjømo, fikk Certet dagen før. Vi var enige om at det var rett og rimelig at hundene fikk et Cert hver 

thumb_DSC03962_1024

Nena - Moonhaven Three Wishes


Passeringstrening med Mille

2015-11-01 19:13 | 1 kommentarer

Nå har jeg vært på to passeringstreninger med Mille. Jeg må bare si det, hun har vært kjempeflink   Det ene fokuset har vært sladring. Jeg ønsker at hun når hun ser en annen hund, skal hun se på meg, fortelle meg at hunden er der. Du starter med å belønne at hunden din i det hele tatt ser på den andre hunden. Etterhvert forventer den belønning, og du kan du drøye klikkket til hunden ser på deg. Det er avgjørende å starte på så god avstand fra den andre hunden at din hund mestrer. Hvis hunden reagerer starter en på nytt med økt avstand, og tar det langsommere. Som avslutning på den første treningen (som egentlig var oppfølging til det kurset Mille ikke var på), avsluttet vi med å ha alle seks hundene ute samtidig. To lekte for å lage forstyrrelser. Vi andre beveget oss rundt, og regulerte avstanden til de andre etter hva vår hund trengte og kunne mestre. Mille bjeffet bare en gang, og det var som svar på to andre hunder som plutselig bjeffet på hverandre. 

På den andre treningen var vi fem eiere med sju hunder på Råde jernbanestasjon. Dette er et helt supert sted å trene; stor parkeringsplass som er flombelyst, tog og mennesker som går til og fra, masse plass og god oversikt. Også her fungerte Mille veldig bra. Hun har skjønt poenget med godbit når hun ser en annen hund og ser på meg isteden for å bjeffe. Min oppgave er å være oppmerksom på kroppsspråket hennes så jeg kan klikke med en gang hun legger merke til den andre hunden hvis jeg tror hun kommer til å bjeffe. 

Jeg vil også at Mille skal kunne sette seg mellom beina mine på kommando. Det kan være hensiktsmessig å gi henne denne tryggheten hvis vi må trekke til siden på en smal sti. Egentlig skal en sitte på huk for å roe hunden og gi maksimal beskyttelse og støtte. Det klarer imidlertid ikke mine knær, så vi står. Mille kan dette veldig godt hjemme. På trening, med mange hunder rundt, velger hun ofte å sitte bamse før jeg får sagt noe. Litt moro var det da en av de andre eierne pent spurte om jeg krevde at hun skulle sitte sånn   

I går var det Halloween og vi havnet litt uforvarende midt i flokken av utkledde og støyende unger og foreldre. På et tidspunkt tok jeg et skritt ut av stien da det kom en stor og en liten mot oss i mørket, og Mille valgte bamseposisjonen uten at jeg hadde sagt noe som helst. Så flink hun er, sa mamman som gikk forbi. Helt greit, tenkte jeg 

Mille sitter bamse

En sommerdag

Foto: Marit Helen Bakker