Blogg

Da er vi i gang som besøkshundteam

2016-04-27 00:10

Så er Tess og jeg i gang som besøksvenner. De vi skal bli bedre kjent med, er en gruppe voksne personer som bor i omsorgsboliger, i private borettslag, med tilknyttet hjemmesykepleie. Dit skal vi en gang i uken, i to av tre uker (to uker med besøk og en uke "fri").

Tess var lykkelig over å få være med i byen alene med meg, og enda mer spennende ble det da vi skulle inn i et hus hvor hun ikke hadde vært før. Vi ble tatt godt i mot av en kontaktperson fra Røde Kors som er kjent i huset, og jeg fikk hilse på noen fra personalgruppen. I fellesarealene satt det rundt 15 personer. Straks vi var innenfor døren, kom tre personer for å hilse og bøyde seg over Tess. Tess sto stille litt før hun snudde ryggen til dem og presset hodet sitt inn mellom bena mine, noe hun pleier å gjøre når hun synes fremmede mennesker blir litt overveldende. Hun trengte imidlertid ikke mer enn litt rufs i pelsen og noen støttende ord fra meg før hun kom fram igjen, full av liv og utforskningslyst. Tess fikk lov til å sjekke rommet før vi begynte på hilserunden. Hun var litt usikker i starten, men etterhvert som vi beveget oss rundt i rommet, skjønte hun at oppgaven hennes var å hilse og kose litt med de som ville. Flere hadde hatt hund selv og møtte henne på en varsom måte. Noen av dem satt Tess seg tett inntil og så ut som hun kunne tenke seg å bli der en stund. Noen møtte henne på en måte som gjorde henne usikker. Tess søkte støtte hos meg og forholdt seg rolig når jeg sa det var greit. Hun var fint med på å sette seg ned, og så gjorde jeg møtene korte. Flere steder var det trangt mellom rullestolene, men Tess smøg seg mellom. Hele tiden var det folk som gikk forbi, og noen kom brått bort til henne bakfra. Tess taklet det utmerket og etterhvert kunne jeg vende mer av min oppmerksomhet mot beboerne, selvfølgelig hele tiden med et øye på Tess.

Dette var en introduksjon, ikke minst for Tess. Hun var fantastisk, jeg er både imponert og stolt av henne. Selv om hun ble litt stresset av nytt sted med masse fremmede mennesker, beholdt hun roen og interessen for hva som foregikk rundt seg. Et par ganger ble det mye for henne. Da vendte hun oppmerksomheten mot meg, og gjorde som jeg sa. Noen ganger gjorde jeg møtene korte. Hun brukte ikke mange sekundene på å avreagere. Jeg er ganske sikker på at Tess kommer til å trives med oppgaven, noe som er helt sentralt. Hundene skal ikke tvinges inn i besøksrollen, de må like det. 

Jeg ser fram til å bli mere kjent med beboerne på besøksstedet vårt. Det blir en spennende utfordring å finne ut sammen med Tess hvordan vi kan gi noe til dem, også de som ikke tar så mye initiativ selv. 


1 kommentarer

Navn: Solveig
Hjemmeside: http://solvt.wordpress.com
Tidspunkt: 2016-04-28 15:38
Så flott start! Skal bli moro å følge dere videre, og morsomt at bloggen er aktiv igjen, det hadde ikke jeg fått med meg.

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S