Blogg

Tess er ikke i form

2016-05-22 12:15

Tess er ikke i form. De siste ukene har hun vegret seg mer mot aktivitet. Hun har fått smertestillende fast (Rimadyl) for å se om det ville gi noen endring. Litt bedre har det vel blitt, men jeg er ikke fornøyd. Jeg ser at hun vil mer.

Hun kan begynne å løpe med Mille, men stopper etter et minutt eller to. Hun vegrer seg mot tur, morgentur er uaktuelt. Heldigvis er hun glad i å surre rundt i hagen. Jeg tar henne med til steder som jeg vet er populære, steder med ukjente lukter og tur i byen. Hun er ivrig ut av bilen, men det blir maks en 20 minutters tur, noen ganger rett inn i bilen igjen. Vi går av og til tur med en venninnene, noe hun er veldig glad i. Det er ikke nytt at hun vil snu før oss andre, men nå skjer det tidligere og hun ser trist ut. Et par ganger har jeg valgte å bære henne den siste biten hjem, noe hun ikke ville likt hvis hun ikke syntes det var bedre enn å gå. 

Jeg utnytter at hun er glad i å trene. Hun kan nekte å bli med på tur, men er med på å gå litt fri ved fot og trene healwork i hagen. Triksing bidrar til å holde bevegelighet ved like. Ikke minst gjør det henne lykkelig. Utrolig nok fikser hun besøkshundoppgaven som en drøm. Hun er glad det meste av dagen, men det er ikke godt nok i lengden. 

I dag var vi hos veterinær Jon igjen. Røntgenbilde av ryggen viste som forventet godt med forkalkninger der hun er operert, men smertene kommer sannsynligvis av nerver i klem. Hun har begynt på et nytt smertestillende medikament, Cartrophen, et depotmedikament som gis som injeksjoner. Det tar en tre ukers tid før en kan forvente full effekt.  Hun skal også få laserbehandlinger som skal bedre blodsirkulasjonen lokalt.

Det er mange tanker som surrer rundt. Jeg vet jo at Tess har en svakhet i ryggen. Jeg har tenkt at det kan komme en akutt forverring og jeg har tenkt hun kunne få problemer med arthrose etterhvert, men dette hadde jeg i hodet mitt plassert langt fram i tid. Jeg er redd for henne. jeg jobber med å skyve bekymringen i bakgrunnen og ha fokus på det gode i hverdagen. Jeg savner de lange turene våre, men vi gleder oss med trening, lek og kos i roligere tempo.


3 kommentarer

Navn: Oda
Tidspunkt: 2016-05-22 12:36
Det er så uvant å ha hund som er godt voksen Bekymringer som man tidligere ikke tenkte på. Rart å tenke på at de er over halvveis i livet. Kaspar og jeg krysser alt for Tess, og håper de får bli flere år eldre begge to

Navn: Toril
Tidspunkt: 2016-05-22 15:58
Takk Oda. Ja, vi vil ha de lenge enda

Navn: Solveig
Hjemmeside: http://solvt.wordpress.com
Tidspunkt: 2016-05-22 16:13
Er så vondt når hundene har vondt Krysser fingre for at det nye medikantet vil hjelpe veldig!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S