Blogg

Valpene har kommet

2018-04-16 11:10

Valpene til Nena og Zingo kom lørdag 14. april, 4 hanner og 1 tispe. Fødselsvekten var 170 - 211 gram, helt vanlig. Den første ble født kl. 17:05 og den siste 19:15. Fødselen gikk greit. Heidi, som har to kooikere selv, var uvurderlig hjelp. Tispa har mer næringsvett enn de fleste. Det tok en stund før morkaken hennes kom ut, og da hang hun jo fast gjennom navlestrengen. Ventetiden brukte hun til å finne en patte og få i seg noe mat   En av hannene trøbler med å få i seg nok. Han kryper gjerne i motsatt vei av pattene, gjerne i pelsen mellom bakbeina til Nena. Har var liten og sliten da han kom som førstemann, det er en stor jobb å bane vei for resten av gjengen, og hadde vel mer behov for varme enn de andre. Med hjelp til å finne patten og skjerming fra de store gutta går det bra.

Nå går det i ett for Nena og meg. Nena er en omsorgsfull og oppmerksom valpemor. Hun vasker, slikker mager og holder det rent. Kommer noen for langt unna henne, drar hun dem inntil seg med labbene eller løfter dem i munnen. Med en gang lurte hun på hva hun hadde med disse vesenene å gjøre, men morsinstinktet kom raskt. Jeg passer på vektøkningen til, veier dem og ser til så alle finner en patte. Jeg passer også på at Nena ikke setter seg på en valp, det er fort gjort, særlig nå i starten når hun er veldig sliten. 

Her er bilde av Nena med valpene, ett døgn gamle. Flere bilder kommer etterhvert. Dere som ikke har sett kooikervalper før, lurer nok på den svarte fargen. Det blir rødbrunt etter hvert.

thumb_IMG_1791_1024 2

 

 


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S